Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Hahnenklee-Bockswiese

Hahnenklee en Bockswiese zijn beide buitengebieden van de gemeente Goslar te midden van bloeiende bergweiden, kristalheldere meertjes, beekjes en groene bossen. Ze bieden veel gelegenheid voor sport en vrijetijdsbesteding, zoals wandelen, fietsen en skiën. Vanuit Hahnenklee kunt u met de cabinekabelbaan de Bocksberg op. Hahnenklee en Bockswiese liggen tussen Hildesheim, Salzgitter, Wolfenbüttel en Göttingen. Vanwege de hoge ligging is het een uitstekend kuuroord met zijn zuivere lucht. De dorpen kunnen gemakkelijk met de auto bereikt worden over de verbindingsweg tussen Clausthal-Zellerfeld en Goslar over de B 241 in de richting Lautenthal.

Hahnenklee en Bockswiese zijn in de zestiende eeuw ontstaan als kleine nederzettingen, waar tot 1930 aan mijnbouw werd gedaan. Aan het einde van de negentiende eeuw begon het toerisme in Hahnenklee en bloeide vervolgens op vanaf de jaren vijftig, waardoor er vele hotels en andere verblijfsmogelijkheden ontstonden. Sinds 1972 behoren Hahnenklee en Bockswiese tot de stad Goslar. De 726 meter hoge Bocksberg is het herkenningspunt van Hahnenklee. Op de Bocksberg staat een uitkijktoren en een oude berghut waarin tegenwoordig een rustiek restaurant is gehuisvest. Rondom Hahnenklee en Bockswiese zijn er talrijke wandelpaden, waaronder de Liebesbankweg, een wandelroute van zeven kilometer en met 25 uniek vormgegeven bankjes, en de Oberförster-Müllerweg. In 2007 is er rond de Bocksberg een bikerspark gemaakt met vele goed aangelegde routes voor mountainbikers. ’s Winters is de Bocksberg sneeuwzeker en deze is dan uitermate geschikt voor allerhanden vormen van wintersport, zoals alpineskiën, langlaufen, snowboarden en rodelen. De berg is uitgerust met twee sleepliften en een oefenlift en een van de langste rodelbanen in de Harz

Een van de mooiste gebouwen in Hahnenklee is wel de houten Gustav Adolfstaafkerk die in 1908 is ingewijd. Staafkerken hebben de typische Scandinavische bouwstijl en deze kerk is dan ook naar het voorbeeld van de beroemde staafkerk van het Noorse Borgund opgericht. De kerk beschikt over een indrukwekkend carillon. Verder kunt u in Hahnenklee het erfgoedmuseum bezoeken, waarin u geïnformeerd wordt over de geschiedenis van het gebied.

>> Dorpen en steden in de Harz


Grotere kaart weergeven