Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Vakantieparken in de Harz

Vakantiepark in de Harz

De Harz kenmerkt zich door het bergachtige landschap begroeid met donkere en dichte bossen. In het gebied zijn vele mooie dorpjes en oude steden te vinden.  Eeuwen oude vakwerkhuizen en middeleeuwse kerken en kloosters bepalen de dorps-en stadsgezichten. Dit is het fraaie decor van uw verblijf in het Harzgebergte.  Binnen enkele uren rijden bent u in dit mooie vakantiegebied aangekomen. In deze regio zijn een aantal mooie en veelal kindvriendelijke vakantieparken gelegen.

>> Zoek bungalow Zoek aanbiedingen vakantieparken in de Harz

Wintersport in de Harz

De huisjes in de vakantieparken zijn ideaal als onderkomen voor een weekendje weg of een langer vakantieverblijf in de Harz.
De vakantiehuisjes beschikken vaak over een compleet inrichting. Denk daarbij aan de keuken, vaak met magnetron en oven, een badkamer met douche en of ligbad en in de luxere versies een sauna. Voor s ’avonds is er de TV met alle bekende Nederlandse zenders. Een DVD speler en audioset zijn ook vaak te vinden in de vakantiebungalows. Per type huisje varieert de grote en het aantal slaapkamers. De meest gangbare huisjes bieden plaats aan 4 tot 6 personen. Daarnaast zijn er grotere uitvoeringen die geschikt zijn voor groepen van 8 tot 12 personen of meer. Elke bungalow is gezellig ingericht en volledig gemeubileerd. Naast cv verwarming behoort een openhaard of houtkachel ook vaak tot de inrichting. Een eigen terras met tafels en stoelen maken de vakantiewoning compleet.

Vakantiehuizen Harz

Zoals gezegd is de Harz in een korte tijd te bereiken. Ideaal om er even tussen uit te gaan. De Harz nodigt uit tot wandelen en fietsen. Voor kinderen is er ook genoeg leuks te doen. Ook op de vakantieparken zijn tal van activiteiten te doen.

>> Landal Salztal Paradies


>> Steden en dorpen in de Harz