Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Wintersport mogelijkheden in de Harz

De Harz

Voor wie graag dichtbij huis wil skiën of langlaufen is de Harz zeker het overwegen waard. De wintersportvoorzieningen zoals in de Alpen treft u er niet aan maar wel een fantastisch mooi gebied. Daarnaast zijn de prijzen een stuk gunstiger te noemen. Op meerdere plekken zijn skipistes aangelegd en langlaufroutes uitgezet. Met name voor beginnende wintersporters en gezinnen met kinderen zijn de skioorden in de Harz erg geschikt. Daarnaast is het leuk om in een winterse omgeving te wandelen. Uiteraard is het hier ook mogelijk van de Après-ski gebruik te maken of lekker te gaan eten in één van de vele restaurants.

Harz Wintersport

De Harz kent een aantal officiële skigebieden. Hieronder treft u van de bekendste skigebieden een korte omschrijving aan.

De Wurmberg bij Braunlage: hoogte 570-979 meter. Meerdere pistes in de gradaties van makkelijk tot zeer moeilijk. Er is een gondebaan, een stoeltjeslift en een aantal sleepliften. Ook is er een rodelbaan en een tubing-area. Uiteraard zijn er goed bewegwijzerde wandelpaden en gespoorde loipen voor de langlaufers.

Ravensberg bij Bad Sascha: hoogte 450-659 meter. Vrij klein skigebied in de gradaties maken tot moeilijk. Er zijn 3 liften aanwezig en tevens een rodelbaan. Voor de langlaufers is er een parcour van ca. 20 km aan loipen. Door de kleinschaligheid van dit skigebied is het uitermate geschikt voor beginners of gezinnen met kleinere kinderen.

Bocksberg bij Hahnenklee: hoogte 560-726 m. Skigebied met vijf pistes in de gradaties makkelijk tot moelijk. Er is een gondelbaan en een aantal sleepliften en een stoeltjeslift. Voor de langlaufers is ongeveer 12 kilometer aan loipes beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid om van een rodelbaan gebruik te maken.

Skicentrum Sankt Andreasberg: hoogte 550-700 m. Skigebied met 4 pistes in verschillende gradaties. Een gondelbaan brengt u naar boven. Daarnaast zijn er sleepliften die ook kunnen worden gebruikt. Er ligt een parcour van 18 kilometer aan loipes voor de langlaufliefhebbers. Naast deze winteractiviteiten is er nog een rodelbaan en een snowtubingbahn.

Naast bovengenoemde skigebieden bieden de volgende plaatsen ook nog skigelegenheid: Altenau, Claustal-Zellerfeld, Buntenbock, Hohegeis, Schulenberg, Sonnenberg, Torfhaus en Wildemann.

 

 

 

 

 

 

>> Steden en dorpen in de Harz