Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Weekendje Harz

De Harz leent zich uitstekend voor een paar dagen weg. U bent er immers binnen enkele uren. Op ongeveer een halve dag rijden bent u aangekomen in een totaal andere wereld. In alle seizoenen kunt u terecht in dit met bossen bedekt middelgebergte in Duitsland. Mooie oude steden met hun middeleeuwse vakwerkhuizen en gebouwen, nauwe steegjes en marktpleinen zijn hier volop te vinden. Historie en cultuur in combinatie met gezelligheid en romantiek. Dit is de perfecte mix die te vinden is in steden als Goslar, Quedlinburg en Wernigerode.

Natuurliefhebbers en mensen die actief bezig willen zijn tijdens hun verblijf in de Harz hoeven zich niet te vervelen. Tal van mooie wandel- en fietspaden zijn te verkennen in dit deel van Duitsland. Met behulp van goede bewegwijzering komt u op bijzondere en vaak bezienswaardige plekjes. Tijdens het buiten zijn maakt u zeker kans wild als herten, wilde zwijnen en vossen te zien. Op de vele stuwmeren is het mogelijk om te varen of een hengeltje uit te gooien.

Een weekend naar de Harz is zo geregeld. Afhankelijk van uw wensen verblijft u in een hotel, vakantiehuisje of op een bed and breakfast adres. Het meest comfortabel is uiteraard het verblijf in een hotel. Als u een speciaal weekendarrangement boekt bent u verzekerd dat u compleet verzorgd wordt. Wij hebben een aantal aantrekkelijke aanbiedingen voor u geselecteerd. Alvast een prettig weekend toegewenst.

Hotels zoeken in de Harz
De Harz is door de betrekkelijke korte afstand snel te bereiken vanuit Nederland. Ideaal voor een weekendje weg of zomaar om er even tussen uit te zijn. Het schitterende berglandschap nodigt uit tot wandelen en actief bezig zijn. Ook tal van andere activiteiten zijn in de hotels als in de omgeving te ondernemen. Op Harzgids.nl is hierover van alles te vinden.

>> Steden en dorpen in de Harz