Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Einhorn höhle

Einhorn höhle

De Einhornhöhle is de grootste toegankelijk grot in de westelijke Harz. De ruimtes zijn gevormd in het dolomietgesteente als gevolg van geleidelijke verwering gedurende vele duizenden jaren. De grot heeft een lengte van 610 m voor de bezoekers wordt een rondleiding gehouden door een deel van circa 270 m. Onderweg komt men in grote zalen, zoals de ruimtes genoemd worden. De grot is bereikbaar door een in 1905 aangelegde tunnel.  

De naam van de grot zegt genoeg. Ook hier spelen sagen en legenden een grote rol. Het verhaal wil dat eeuwen geleden werd gezocht naar botten van eenhoorns. In geschriften uit 1583 is te lezen dat er opgravingen in de grot plaatsvinden De botten van de eenhoorns zouden geneeskrachtig zijn zo werd er beweerd. Vondsten van andere boten, onder meer van de holenbeer bevestigen dat de groten als schuilplaats hebben gediend voor reeds uitgestorven diersoorten. Ook sporen van bewoning en gereedschappen van neanderthalers zijn tijdens opgravingen aangetroffen.

Beroemd filosoof en schrijver Goethe bezocht de Einhornhöhle tijdens zijn rondreis door de Harz.
 
Einhornhöhle ligt tussen Herzberg en Bad Lauterberg . U rijdt door Scharzfeld , kort na het midden links , hier , volg de weg 2 km tot een bospark. Van daar is het nog 300 m lopen. De route is bewegwijzerd .   

www.einhornhoehle.de 


Größere Kartenansicht