Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Daneils höhle

Daneils höhle

De Daneilshöhle of Räuberhöhle is een kleine grot in de buurt van Huy noordelijk gelegen van Halberstadt. In de ijstijd werden de grotruimtes gevormd in de het zandsteen. De naam die aan de grot is gegeven komt van de rover Daniel. Die leefde in de grot en had er zijn schuilplaats nadat hij terug kwam van zijn rooftochten. Of dit een legende is of echte geschiedenis is de vraag. Feit is wel dat de grotruimtes door mensenhanden honderden jaren geleden groter zijn gemaakt. Misschien dus door roversvolk.

De grot is niet toeristisch bekend maar is desalniettemin een bezoek waard. Vanaf een parkeerplaats is de grot na een korte wandeling makkelijk te bereiken. Leuk om met kinderen te doen. Vertel dan onderweg een verhaal over de rover. Succes verzekerd op een spannend tochtje. Neem wel een zaklantaarn mee want er is geen verlichting in de grot aanwezig. De grot is het gehele jaar vrij toegankelijk.

De route naar de Daneilshöhle is als volgt: Van Roderhof 500m naar het noorden, achter de Röder Höfer vijvers links op verharde weg naar het westen naar het verbodsbord. Parkeer uw auto en volg aan de bosweg op de parkeerplaats ongeveer 800 meter verderop. De grot is aan de linkerkant gelegen en is bewegwijzerd. 


Größere Kartenansicht