Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Hotel zoeker

Harz informatie


Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Braunlage

Braunlage is vooral bij de actieve vakantieganger zeer geliefd. Het biedt vele mogelijkheden voor sport- en vrijetijdsbeleving, waaronder zeker ook de wintersport, want Braunlage was een van de eerste Duitse plaatsen waar wintersport werd beoefend. De stad ligt midden in het nationale park van de Harz. Braunlage is met de auto makkelijk via de B 4 te bereiken.

Al in de dertiende eeuw ontwikkelde Braunlage zich als een nederzetting en in de vijftiende eeuw ontstond hier mijnbouw en werd er ijzer gegoten. Aan het einde van de negentiende eeuw deed het toerisme in Braunlage zijn entree, in het kielzog van de smalspoorbaan die in 1899 werd aangelegd. Nog steeds komen er kuurgasten met de stoomtrein naar Braunlage. Een van de wintersportattracties van Braunlage, de Wumbergspringschans, waarop ook internationale wedstrijden gehouden worden, trekt niet alleen bezoekers in het seizoen, maar zelfs het hele jaar door. De Wurmberg is met 971 meter na de Brocken de hoogste berg van de Harz. Tussen beide bergen ligt het dal van de Kalte Bode. De berg kunt u vanuit Braunlage met de cabinekabelbaan bereiken. Boven ligt de schans- de grootste van de Harz- en is er een restaurant. Het gebied is uitstekend geschikt voor skiën, langlaufen en rodelen. Op de Wurmbergrundloipe bent u in de winter verzekerd van sneeuw.

Voor de wandelaars biedt de omgeving van Braunlage een uitstekend netwerk van goed bewegwijzerde wandelpaden, waaronder de beroemde Hexenstieg, een wandelpad dat dwars door de Harz voert. En ook mountainbikers komen hier goed aan hun trekken. Het kuurpark van Braunlage heeft prachtige vijvers met fonteinen, gelegenheid om pootje te baden en een echte kolenbrandershut. Het centrum van Braunlage biedt goede mogelijkheden om te winkelen en heeft restaurants en cafés. In het erfgoed- en skimuseum wordt uitgebreid uit de doeken gedaan hoe de wintersport in de Harz zich genesteld heeft.

>> Dorpen en steden in de Harz


Grotere kaart weergeven