Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Wolfshagen

Het officieel erkende luchtkuuroord Wolfshagen behoort tot de gemeente Langelsheim. Het dorp van ruim 2000 inwoners is vooral bekend bij natuurliefhebbers. Hier komen vele zeldzame dieren- en plantensoorten voor, waarvan de knoflookpad een van de bekendste is. Deze padden leven in een stilgelegde steengroeve. Wolfshagen ligt idyllisch tussen de twee stuwmeren in de Innerste en de Grane.

De prachtige natuur van de omgeving van Wolfshagen openbaart zich aan de wandelaar op de talrijke wandelpaden rond het dorp. De goed bewegwijzerde paden leiden onder andere naar de beide stuwdammen. Ook mountainbikers komen in Wolfshagen uitgebreid aan hun trekken. In Wolfshagen zijn er uitzichtpunten genoeg, waar de bezoeker zich te goed kan doen aan prachtige vergezichten over het betoverende Harzlandschap.

Het stuwmeer in de Innerste is bovendien zeer geliefd bij watersporters. Er kan gesurft worden en gezeild, maar ook zwemmen en zonnebaden behoren tot de mogelijkheden. Overigens is ook het natuurbad in de bossen, het “Wölfibad”, geliefd bij zwemmers. Het zwembad biedt op een terrein van 15.000 vierkante meter meerdere bassins, zonneweiden, een springtoren, een beachvolleybalveld, een speeltuin, midgetgolf en een barbecueplaats. Vlak bij dit zwembad ligt de camping. ’s Winters biedt Wolfshagen zijn gasten een rodelbaan van 700 meter lengte en talrijke langlaufloipen.

>> Dorpen en steden in de Harz


Grotere kaart weergeven