Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Trautenstein

Trautenstein is met slechts 600 inwoners een klein luchtkuuroord dat onderdeel uitmaakt van de verzamelgemeente Oberharz am Brocken. Het gehucht ligt tussen groene berghellingen in het idyllische dal van de Rappbode aan de zuidelijke punt van het gelijknamige stuwmeer. De overweldigende natuur nodigt de Harztoeristen uit om te voet als wandelaar of nordic walker, per fiets of op de mountainbike de omgeving te verkennen. Bij uitstek leent zich daarvoor de weg rond het stuwmeer van acht kilometer lengte.

Behalve de ligging dichtbij het stuwdamcomplex van de Bode en de Rappbode, de grootste stuwdam van Duitsland, heeft Trautenstein nog meer interessants te bieden. Op de uitzichttoren, tevens zendmast, Carlshausturm heeft de bezoeker op 626 meter hoogte een verrukkelijk uitzicht over de Harz. De houten kerk in het dorp is met zijn barokke vakwerkbouw indrukwekkend. Het tongewelf van deze kerk is beschilderd met wolken en sterren.

Het erfgoedmuseum van Trautenstein biedt een blik in het verleden van het dorp en de Harz. Het natuurbad van Trautenstein in het dal van de Dammbach biedt op warme zomerdagen volop verkoeling en veel plezier voor groot en klein. In de winter vergast Trautenstein zijn bezoekers op een wandelpad dat voor de winterse omstandigheden is geprepareerd, een langlaufloipe en een rodelbaan.

>> Dorpen en steden in de Harz


Grotere kaart weergeven