Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Neudorf

Het toeristische dorp Neudorf is deel van de gemeente Harzgerode. Neudorf ligt op een hoogvlakte ongeveer 440 meter boven zeeniveau in het gebied van de bronnen van smalle Wipper. Neudorf heeft een uitgesproken dorps karakter en wordt geroemd om zijn kruidige en gezonde berglucht.

Op het netwerk van wandelpaden dat bij elkaar ruim vijftig kilometer beslaat, kunnen wandelaars genieten van de uitgebreide bossen en bloeiende velden. Zeer speciaal is de historische wandelroute, waarin de bezoeker alles te weten komt over de mijnbouw, waarom de Harz zo bekend staat. De route leidt langs voormalige ertsafgravingen en informeert de wandelaar over de geschiedenis van de mijnbouw van meer dan 600 jaar in Neudorf.

Het erfgoedmuseum van Neudorf informeert de bezoeker over het alledaagse leven in de geschiedenis van Neudorf. In de Wellnessoase kunnen jong en oud zich op diverse manieren vermaken. Er is bijvoorbeeld een quadbaan, een midgetgolfbaan, sauna en een barbecueplaats. Verder is er in Neudorf een vakantiepark en een Indianendorp voor de kleintjes.

>> Dorpen en steden in de Harz


Grotere kaart weergeven