Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Lamspringe

Lamspringe is het belangrijkste dorp van de gelijknamige gemeente waartoe nog twaalf andere dorpen en gehuchten behoren. Lamspringe ligt in het noordwestelijke Harzvoorland. Het dorp heeft door zijn mooie vakwerkhuizen een idyllische uitstraling. Lamspringe dat een officiële erkenning als luchtkuuroord heeft, ligt te midden van vriendelijke bossen en grazige weiden. Lamspringe is niet alleen daarom bij uitstek geschikt om de vakantie door te brengen. De vele mogelijkheden tot sportief en cultureel vermaak bieden elke toerist wat wils.

Heel bijzonder in Lamspringe is het Bürgerpark. Dit is de voormalige moestuin en boomgaard van het Benedictijner klooster, maar tegenwoordig biedt het de bezoekers velerlei bezienswaardigheden en mogelijkheden tot vrijetijdsbesteding, zoals bijvoorbeeld de kloosterkerk, de gebouw van de voormalige abdij en de watermolen van het klooster. Verder zijn er maar liefst drie sporthallen in het Bürgerpark van Lamspringe en andere sportvoorzieningen, zoals tennisbanen, een ruiterpad, een schiet- en een midgetgolfbaan. Ten slotte is er nog de Skulpturenweg, een fiets- en wandelpad op een voormalig spoorwegtracé, die het klooster Lamspringe met het klooster Brunshausen in Bad Gandersheim verbindt. In het erfgoedmuseum in het voormalige klooster van Lamspringe kunt u kennis maken met de geschiedenis van de regio.

Het bosbad van Lamspringe met zijn ligging op een naar het zuiden gekeerde helling, biedt aan water- en zonliefhebbers genoeg mogelijkheden zich te vermaken. Het vijfigmeterbad heeft een drie meter hoge springtoren en een reuzenglijbaan. Het pierenbad voor de allerkleinsten is gesitueerd naast de ligweide met beachvolleybalveld, tafeltennistafels en de speeltuin. Cultuurliefhebbers moeten beslist in september naar Lamspringe komen. Gedurende die hele maand organiseert Lamspringe verschillende evenementen op het gebied van muziek, theater, beeldende kunst en literatuur.

>> Dorpen en steden in de Harz


Grotere kaart weergeven