Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Hohegeiss

Hohegeiss is een klein dorp van slechts 1000 inwoners in de gemeente Braunlage en geliefd bij vakantiegangers in de Harz. Het ligt op 642 meter hoogte en is bekend als vakantie- en wintersportgebied. Te midden van bloeiende bergweiden en groene bossen kunnen ’s zomers wandelaars hun hart ophalen. Door de hoogte is de lucht in Hohegeiss erg zuiver en dat vertaalt zich ook in de zeldzame planten en kruiden die worden aangetroffen in de romantische dalen.

Hoogtepunt in het kleine dorp Hohegeiss is de houten kerk uit 1701 met de romantische naam “zur Himmelspforte”, ‘naar de Hemelpoort’. Bezienswaardig is ook het erfgoedmuseum “Alte Pfarre” in het oudste huis van Hohegeiss. Hier wordt de bezoeker geïnformeerd over de geschiedenis van Hohegeiss zelf, maar ook van het voormalige IJzeren Gordijn en wat die grens voor de regio betekende, Hohegeiss lag immers direct aan deze grens. Voor de actieve vakantieganger zijn er in Hohegeiss veel wandelmogelijkheden, maar ook mountainbikers komen hier aan hun trekken. Het natuurbad met springtoren en beachvolleybalveld midden in de bossen zorgt in de zomermaanden voor de nodige verfrissing.

’s Winters is door de hoge ligging Hohegeiss eigenlijk altijd sneeuwzeker. Dan is het uitgebreide langlaufloipennetwerk juist een uitdaging voor de actieve vakantievierder. In het skicentrum “Am Brande” is er een rodelbaan en een natuurijsbaan.

>> Dorpen en steden in de Harz


Grotere kaart weergeven