Harzgids.nl

Welkom op Harzgids.nl
Het online magazine over het prachtige Harz gebergte in Duitsland.

Harz informatie


Hotel zoeker

Boeken in de Harz

Bezienswaardige steden en dorpen

Hotel snelzoeker

Buntenbock

Het dorpje Buntenbock – met net even meer dan 850 inwoners – is een deel van de gemeente Clausthal-Zellerfeld in de Landkreis Goslar. Buntenbock ligt in het natuurpark Harz in de Oberharz op een hoogte van ongeveer 600 meter.

Voor wandelaars is de omgeving van Buntenbock een waar paradijs, gelegen als het is tussen bloeiende weiden, groene bossen, heldere stroompjes en ver van verkeerslawaai. Niet alleen wandelaars en natuurliefhebbers komen hier aan hun trekken, ook voor sportliefhebbers valt er veel te beleven. Buntenbock lag vroeger aan een belangrijke transportroute door de Harz en was dan ook een dorp van voerlieden en mijnwerkers. Die achtergrond is ook de oorzaak van de huisdierenfokkerij die in het dorp ontstond, vooral paarden en geiten. Op de weg Kräuterbergwiese aan de oostkant van Buntenbock heeft u vast een van die bijzondere ontmoetingen met de Buntenbockse geitenkudde.

Buntenbock ligt aan de bekende langeafstandswandelpaden Hexenstieg dat dwars door de Harz loopt en de Försterstieg. De Volksbank Arena, het mountainbikewegennet van de Harz, is weer zeer geliefd bij mountainbikers. Vis- en zwemgelegenheid te over wordt geboden door het Oberharzer watersysteem, dat een UNESCO Werelderfgoed is. ’s Winters is het dorp omgeven door een netwerk van soms zelfs verlichte langlaufloipes. Verder is er een langlaufschooltje en een springschans voor de jeugd.

>> Dorpen en steden in de Harz


Grotere kaart weergeven